Kuinka pelata pokerin perusteita

kolikkopelit777

Jo 1500 -luvulla saksalaiset pelasivat huijausta nimeltä “Pochen”. Siitä kehitettiin myöhemmin ranskalainen versio, nimeltään “Poque”, joka lopulta tuotiin New Orleansiin ja jota soittivat Mississippiä kuljettavat jokilaivat.
1830 -luvulla peli kehittyi edelleen ja siitä tuli pokeri.

Sisällissodan aikana asetettiin keskeinen sääntö korttien piirtämisestä käden parantamiseksi. Variaatio – Stud Poker – ilmestyi suunnilleen samaan aikaan. Pokeriversioita on satoja, ja peliä pelataan paitsi kotitalouksissa myös lukemattomissa kuuluisien kasinoiden pokerihuoneissa. Pokeria voi pelata sosiaalisesti penniä tai otteluita tai ammattimaisesti tuhansia dollareita.
Pokerissa on paljon onnea, mutta peli vaatii myös valtavia taitoja, ja jokainen pelaaja on oman kohtalonsa mestari.

PAKKAUS

Käyttää tavallista 52-korttia, joskus lisäämällä yhden tai kaksi wildia. Pokeri on yhden paketin peli, mutta nykyään lähes kaikki parhaiden pelaajien pelatut seurat ja pelit nopeuttavat peliä kahdella eri värillisellä pakkauksella. Kun yksi paketti jaetaan, toinen sekoitetaan ja valmistellaan seuraavaa kauppaa varten. Menettely kahdelle paketille on seuraava: Kaupan ollessa käynnissä edellinen jakaja kerää kaikki kortit jaetusta paketista, sekoittaa ne ja asettaa ne vasemmalle. Kun on aika tehdä seuraava kauppa, sekoitettu kansi siirretään seuraavalle jälleenmyyjälle. Monissa peleissä, joissa käytetään kahta pakettia, vastustajan vasen vastustaja leikkaa paketin oikean vastustajan sijasta.

Klubit vaihtavat kortteja usein ja antavat kaikkien pelaajien vaatia uusia kortteja milloin tahansa. Kun uusia kortteja otetaan käyttöön, molemmat pakkaukset vaihdetaan ja uusien kansien sinetti ja sellofaanipakkaus murtuvat kaikkien pelaajien silmistä.

LYHYET ARVOT / Pisteytys

Kun pokeria pelataan lukemattomissa muodoissa, pelaaja, joka ymmärtää pokerikäden arvot ja vedonlyöntiperiaatteet, voi pelata ilman ongelmia missä tahansa pokeripelissä. Muutamia peliversioita lukuun ottamatta pokerikäsi koostuu viidestä kortista. Eri pokerikäden yhdistelmät luokitellaan viidestä viidestä tyypistä (korkein) tai ei yhtään (alin):
Five of a Kind – Tämä on korkein mahdollinen käsi, ja se voi tapahtua vain peleissä, joissa vähintään yksi kortti on villi, kuten jokeri, kaksi yksisilmäistä tunkkia tai neljä kahta. Esimerkkejä viidestä lajista ovat neljä kymmentä ja yksi yleismerkki tai kaksi kuningasta ja kolme yleismerkkiä.
• Suora huuhtelu – Tämä on korkein mahdollinen käsi, kun käytetään vain vakiopakettia eikä jokerimerkkejä ole. Suora kela koostuu viidestä samanpituisesta kortista, kuten 10, 9, 8, 7, 6 sydämestä. Korkein suora on A, K, Q, J ja 10 yhdelle puvulle, ja tällä yhdistelmällä on erityinen nimi: Royal Flush tai Royal Direct Flush. Tämän käden jakamisen todennäköisyys on yksi lähes 650 000: sta.
• Four of a Kind – Tämä on toiseksi korkein käsi ja sijoitetaan suoraan suoran puvun alle. Esimerkki on neljä ässää tai neljä 3s. Ei ole väliä mikä on viides, vertaansa vailla oleva kortti.
Täysi talo – Tämä värikäs käsi koostuu kolmesta kortista, joissa on yksi ja kaksi muuta korttia, kuten kolme 8s ja kaksi 4s tai kolme ässää ja kaksi 6s.
Huuhtelu – Viisi korttia, kaikki sama puku, mutta eivät kaikki peräkkäin, ovat pukuja. Esimerkki on Q, 10, 7, 6 ja 2 klubia.
Suora – viisi korttia peräkkäin, mutta kaikki eivät ole samanlaisia. Esimerkiksi 9 ♥, 8 ♣, 7 ♠, 6 ♦, 5 ♥.
• Kolme samanlaista – Tämä yhdistelmä sisältää kolme samanarvoista korttia ja kaksi muuta korttia, joista jokaisella on eri paikka, kuten kolme pistoketta, seitsemän ja neljä.
• Kaksi paria – Tämä käsi sisältää yhden ja toisen paremman parin sekä kaikki viidennen kortin, joilla on eri sijoitus, kuten Q, Q, 7, 7, 4.
• Pari – Tämä lähellä oleva käsi sisältää vain yhden parin ja muilla kolmella kortilla on eri tasot. Esimerkki on 10, 10, K, 4, 3.
• Ei pareja – Tämä hyvin yleinen käsi ei sisällä mitään. Mikään viidestä kortista ei ole pariliitos, eivätkä kaikki viisi ole samaa maata tai peräkkäisiä kortteja. Kun useammalla kuin yhdellä pelaajalla ei ole paria, kädet luokitellaan korkeimpaan korttiin, jonka jokainen käsi sisältää, niin että ässä korkea käsi voittaa kuninkaan korkean käden ja niin edelleen.
Kaksi identtistä kättä, lyhyistä lyhyisiin, on sidottu, koska puvuilla ei ole suhteellista sijaa pokerissa. Tässä tapauksessa pelaajat jakavat potin tasan. Huomaa, että jos kahdella kädellä on sama korkea pari, seuraava kortin paikka määrittää voittajan. Esimerkiksi: 9, 9, 7, 4, 2 lyöntiä 9, 9, 5, 3, 2. Samalla tavalla kaksi kättä, joilla on samanlaiset parit, määritetään viidennessä kortissa. Esimerkiksi: Q, Q, 6, 6, J voittaa Q, Q, 6, 6, 10.

About the Author

You may also like these